Nimic nu e ceea ce pare!

Doi îngeri călători s-au oprit sa-si petreacă noaptea în casa unei familii înstărite.

Familia a fost rea şi a refuzat să-i lase pe îngeri sa înnopteze în camera de oaspeţi. În schimb, le-a oferit o cămăruţă în subsol.

În timp ce îsi faceau paturile, îngerul cel batrân a văzut o gaură în perete şi a reparat-o imediat.

Când îngerul cel tânar l-a întrebat de ce, celălalt înger i-a raspuns: " Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi ".

În noaptea urmatoare îngerii au ajuns sa se odihnească în casa unui om foarte sarac, dar foarte ospitalier. Un ţăran ce locuia împreuna cu soţia lui.

După ce au împărţit cu ei puţina mâncare ce o aveau, i-au lasat pe îngeri să doarmă în patul lor, unde se puteau odihni în voie.

Când s-au trezit a doua zi, îngerii i-au gasit pe ţăran si pe soţia lui plângând. Singura lor vacă al carei lapte era unicul lor venit, murise pe câmp.

Îngerul cel tânar s-a înfuriat si l-a intrebat pe cel batrân, cum se poate întampla un asemenea lucru?

"Primul om avea tot… si totuşi l-ai ajutat ", a spus el.

"A doua familie avea atât de puţin, dar era în stare să împartă totul, şi tu i-ai lăsat vaca să moară! "

"Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi ", i-a raspuns îngerul cel batrân.

"Când am stat în subsol am observat că în gaura din perete era depozitat aur. De vreme ce stapânul era orbit de lacomie si era incapabil sa-şi împartă bogătia cu altcineva, am astupat zidul ca sa nu o mai găsească. Noaptea trecută când am dormit în patul familiei de ţărani, îngerul morţii a venit după soţia lui. I-am dat în schimb vaca. Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Uneori chiar aşa se întâmplă când evenimentele nu se desfaşoară aşa cum am dori noi."

Morala?

Dacă reuşeşti să păstrezi o atitudine pozitivă, să nu iei orice lucru la modul personal, vei vedea că absolul orice situaţie poate să te ajute în creşterea ta.

Încă din copilărie am fost învăţaţi că orice lucru este ori bun, ori rău. Situaţiile sunt însă mai complexe decât atât. Important este să te adaptezi, să crezi cu tărie că orice întâmplare este în avantajul tău.

2 comentarii:

Ana Gabriela spunea...

foarte frumoasa povestirea...o stiam si eu...am citit-o demult:D...ms ca mi-ai reamintit-o k e superba:D

live~your~life spunea...

cp raza de soare:*

 

Design in CSS by TemplateWorld and sponsored by SmashingMagazine
Blogger Template created by Deluxe Templates